Het jalapeno nacho ostmacka

Om du har läst min blogg tidigare har du kanske läst om min avokado och rökt laxmacka, då kommer du att känna igen dig i dagens recept då de har ett par likheter. De är båda mackor, de har färskost i sig och de är förbaskat goda!

Till mackorna behöver du en färsk jalapeno (inlagd jalapeno går också bra) per macka, färskost med vitlökssmak, rödlök, en god ost och nachochips (gärna med chilismak).
Om du använder färsk jalapeno så ska den delas på längden, kärnas ur, läggas i en ugnsform och värmas på ca 200 grader tills den är mjuk och len i konsistensen (bör ta 10-14 min). Medans jalapenon är i ugnen plockar du fram ett riktigt gott bröd, brer färskost på alla skivor, skivar rödlök och river osten.

När jalapenon är klar är det dags att bygga ett par lager i ordningen färskost, ost, strimlad jalapeno, ost, rödlök, krossade nachos och ett sista lager med ost.
Lägg på en brödskiva till och stek mackorna i smör tills de blir gyllenbruna och fina. Det kan vara en god idé att lämna ugnen igång efter jalapenosen är klara ifall du behöver varmhålla de mackorna du steker först då de flesta stekpannor inte rymmer mer än två mackor.
20130125-170642.jpg
Måste tillägga att detta var helt utsökt och ett fantastiskt sätt att äta fräscht samtidigt som det smakar som en snacksdröm! Påminner en del om chili cheese på Burger King.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s