Rösti, inte svårare än det låter

Rösti, en utav mina absoluta favoriträtter som dessutom är lätt som en plätt att laga!
För att laga rösti till en person använder jag tre normalstora potatisar, river dem och likaså en halv lök, torka ut så mycket vätska du kan från potatisen med en handduk eller hushållspapper så att potatisen steks och inte kokas i sina egna vätskor.
När löken och potatisen blandats och torkats, hetta upp pannan med olivolja och en liten klick smör i, därefter är det bara att köra ner den rivna potatisen och forma den till en stor plätt efter stekpannans form (tänk på att inte ha för hög värme då potatisen ska tillagas och inte bara bli krispig). När potatisen har fått en fin gyllenbrun färg är det dags att vända på steken, detta gör du lättast genom att lägga en tallrik eller en skärbräda som ett lock på stekpannan, vända hela alltet, häll i lite nytt matfett och sedan lägga tillbaks den vända röstin.
Salta och peppra ganska generöst och låt undersidan få färg, sedan är det dags att hugga in! Rösti går bra att äta som en egen rätt men passar oerhört bra till fisk och sallader.
20130125-170729.jpg
Lycka till!

Advertisements

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s