Quorn och halloumisallad med granatäpple och vitlökskroketter

Idag är det dags att göra ett styck sallad med granatäpple och quorn!
20130130-193523.jpg

Denna sallad är som de flesta, väldigt enkel! Det mesta du behöver tänka på är att marinera quornfiléerna i tid och att lära dig hur tusan man får ut kärnorna ur ett granatäpple.

Till två personer
Till quornmarinaden behöver du:
– En pressad vitlöksklyfta
– 2 msk Flytande honung
– 0,5 msk Soya
– 1 tsk BBQsås
– Peppar efter smak

Till salladen behöver du:
– Bröd till krutonger
– Halloumi i en halv centimeter tjocka skivor
– Babyspenat
– Blandad sallad
– Granatäpplekärnor från ett halvt granatäpple
– 1 st tärnad avokado
– En halv rödlök i fina skivor

Innan du börjar med att steka upp quornen behöver du förbereda krutongerna genom att blanda olivolja och en pressad vitlöksklyfta i en stor skål, tärna brödet och sedan pytsa ner det i skålen och blanda runt så att alla brödbitar får olja på sig. När detta är gjort tar du quornfiléerna ur marinaden och steker dem på medium-hög värme tills de har en gyllenbrun färg. Samtidigt som du steker quornen bör krutongerna stekas så att de hinner få färg så att halloumin sedan kan stekas i samma panna.

När stekandet är färdigt är det dags att blanda ihop ingredienserna i en serveringslämplig skål, dressera salladen i olivolja, salt och peppar, skiva därför upp både quorn och halloumi i avlånga strimlor och blanda därefter i dem i salladen.

Advertisements

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s