Krämig frittatata med chorizo

Dagens recept är ytterst ytterst simpelt och just därför borde du prova det utan att ens tveka!
En frittata är en sorts omelett där man steker alla ingredienser innan man fyller på med äggblandningen och om man så önskar så kan man laga den i ugn, men det fina med frittatas är att man kan ha precis vad som helst i dem!20130205-231656.jpgFrittata av mig, skålar av Alice

Till att börja med behöver du soya chorizo som du först skivar på längden och sedan till små halvmånar.
Hacka därefter rödlök och börja steka chorizon i olivolja, när den börjar få fin färg lägg i löken och fräs i någon minut till.
Under tiden du steker löken och chorizon blandar du ihop ägg, lite mjölk, salt, peppar och en aning chilipulver.
När blandningen och stekandet är klart, ta en form (Har sett att muffinsplåtar fungerar utmärkt) och strössla i en nypa parmesanost, lägg i korven och löken, häll i äggblandningen och toppa av med en ordentlig nypa parmesan. In i ugnen på 200 grader i ca tio minuter (När de ha rest sig och fått fin gyllenbrun färg är de klara).
Under tiden du väntar blandas turkisk yoghurt (All yoghurt fungerar, men ju fastare ju bättre), vitlök, och torkad basilika till en topping som läggs ovanpå frittatan när den är färdig!

Mycket nöje och smaklig måltid!

Annonser

One thought on “Krämig frittatata med chorizo

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s